Huisgenoot

Klassiek ballet jongeren + spitzen 13-18

door Balletschool Liesbeth Hagenaar Neem contact op
Leeftijd > 12 jaar Dag Woensdag Dagdeel Middag Datum 8-9-2021 Lestijd 17:30 - 18:45 (75 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Liesbeth Hagenaar
Liesbeth Hagenaar
 
Klassiek ballet jongeren + spitzen 13-18 jaar
Klassiek ballet is de mooiste en sierlijkste dansvorm en tevens de basis voor alle andere dansvormen. Over de hele wereld wordt gedanst volgens de principes van klassiek ballet, waarvan de techniek is vastgelegd. Een uitgesproken kenmerk is het dansen op spitzen (punten van de tenen) in speciaal schoeisel. De balletlessen worden gedoceerd in de Russische stijl van Vaganova, die ook op de Ballet- en Dansacademies wordt gedoceerd. Deze methode leer je stap voor stap.

Hoe werkt het?
Na de basis leer je moeilijker en interessantere bewegingen, passen, sprongen en danscombinaties. Je werkt verder aan- en verdiept je in klassieke ballettechniek. Afwisselende oefeningen in tempo en dynamiek om spieren los te maken, te versterken en de lichaamshouding te bevorderen. Pirouettes, Adagio: langzame en vloeiende bewegingen en Allegro: sprongen en combinaties van passen en sprongen. Ook kunnen leerlingen, in overleg met de docent, de spitzen techniek leren.
Elk seizoen wordt afgesloten met een optreden in de Bank van Leening of Theater a/d Parade. De docent is hbo-gediplomeerd en heeft tevens klassiek ballet gedoceerd op de Dansacademie te Tilburg.

Klik hier voor meer informatie over Balletschool Liesbeth Hagenaar.