Huisgenoot

Klassiek ballet jeugd 7-9 jaar

door Balletschool Liesbeth Hagenaar Neem contact op
Leeftijd < 12 jaar Dag Woensdag Dagdeel Middag Datum 8-9-2021 Lestijd 16:15 - 17:15 (60 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Liesbeth Hagenaar
Liesbeth Hagenaar
 
Klassiek ballet jeugd 7-9 jaar
Klassiek ballet is de mooiste en sierlijkste dansvorm en tevens de basis voor alle andere dansvormen. Over de hele wereld wordt gedanst volgens de principes van klassiek ballet, waarvan de techniek is vastgelegd. Een uitgesproken kenmerk is het dansen op spitzen (punten van de tenen) in speciaal schoeisel. De balletlessen worden gedoceerd in de Russische stijl van Vaganova, die ook op de ballet- en dansacademies wordt gedoceerd.

Hoe werkt het?
Heb je er altijd van gedroomd om net zo mooi en sierlijk te dansen als een echte ballerina?
In deze cursus leer je de basis van klassiek ballet op mooie, dansante muziek net zoals een echte ballerina het heeft geleerd! Er wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding, dansgevoel, lenigheid, coƶrdinatie, fijne en grote motoriek en het ontwikkelen van de muzikaliteit, creativiteit en expressie. Ook is er veel aandacht voor improvisatie, dansexpressie en zelf dansen maken.
Elk seizoen wordt afgesloten met een optreden in de Bank van Leening of Theater a/d Parade. De docent is hbo-gediplomeerd en heeft tevens klassiek ballet gedoceerd op de Dansacademie te Tilburg.

Klik hier voor meer informatie over Balletschool Liesbeth Hagenaar.