Workshop Majiayao Keramiek

1 daagse workshop incl lunch Inschrijven Ik heb een vraag
Leeftijd Volwassenen Dag Zaterdag Datum 23-4-2022 Lestijd 10:30 - 16:30 (360 min) Prijs € 110,00 Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Heb je al een account?

Log dan hier in:


E-mailadres of wachtwoord is incorrect.
Wachtwoord vergeten

Heb je nog geen account?

Registreer je dan hier:

Inschrijven

  • De cursus start bij voldoende deelnemers;
  • Na ontvangst van de inschrijving wordt dit schriftelijk bevestigd op het e-mailadres van de cursist;
  • Bij betaling op rekening wordt de factuur na aanvang van de cursus verstuurd naar het e-mailadres betalingsplichtige.

Gegevens betalingsplichtige

Voer een geldige datum in.
Voer een geldig huisnummer in.

Gegevens cursist

Voer een geldige datum in.
*Let op: alle inhoudelijke cursusinformatie gaat alleen naar dit e-mailadres.
Factuur zal worden verzonden naar het e-mailadres van de betalingsplichtige.


Ik heb een vraag

Wil je graag meer weten over bijvoorbeeld inschrijven, betalen of het volgen van een kennismakingsles? Klik dan hier voor de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


 Huis73
Huis73
 
Workshop Majiayao Keramiek We starten deze dag met een rijkelijk geïllustreerde lezing door Simone Haak. Zij beschrijft de geschiedenis van de 5000 jaar oude Chinese Majiayao cultuur. Dit deel van de Chinese cultuur is in 1924 ontdekt door een Zweeds geoloog en gaat zeker boeien als je geïnteresseerd bent in oude culturen . Bij de opgravingen zelf bleek er zoveel materiaal te zijn dat de conclusie getrokken kon worden dat het ging om een gestructureerde fabricage van Majiayao potten die waarschijnlijk via de zijderoute werden verkocht. Tussendoor nemen we een Chinese theepauze met gebruik van 'Majiayao' kopjes. Na afloop mag je jouw kopje mee naar huis nemen.

Na een gezamenlijke lunch mogen we zelf aan de slag. Onder begeleiding ga je kommen in Majiayao aardekleuren beschilderen en glazuren. Wij hebben deze al voor je biskwie gebakken. Als we klaar zijn dan wordt jouw werkstuk door Huis73 in onze keramiekoven nog voor je gestookt.

Het ook mogelijk om alleen de lezing en de Chinese theepauze bij te wonen. De bijdrage hiervoor is €25,-. En natuurlijk mag je ook dan je kopje mee naar huis nemen.