Huisgenoot

Trompetles

door Bas van Dun Muziekeducatie Neem contact op
Leeftijd < 12 jaar, Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Middag Datum 8-9-2021 Lestijd 14:00 - 22:00 (480 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Bas van Dun
Bas van Dun
 
Trompetles voor kinderen en volwassenen
De trompet behoort tot de koperblaasinstrumenten wordt al eeuwenlang bespeeld. De toonvorming komt tot stand door de trilling van je lippen. In de loop van de afgelopen decennia zijn diverse soorten trompetten op de markt gebracht, waarbij onder andere onderscheid wordt gemaakt in materiaal (metaal/kunststof) en formaat. Vooral dat laatste heeft de trompet voor kinderen bereikbaarder gemaakt. Zij kunnen starten met een pockettrompet/cornet en na een tijd eventueel overgaan op een groter/gangbaar formaat.

Hoe werkt het?
Tijdens de lessen krijg je stapsgewijs vaardigheden aangeleerd, van algemene muzikale vaardigheden zoals het lezen van bladmuziek tot de specifieke techniek van het trompet spelen. In dit leerproces staat speelplezier uiteraard centraal. Je kunt je in verschillende stijlen ontwikkelen, denk aan klassiek, pop en jazz. Verder kun je ook terecht voor improvisatietraining en high-blowing.

Voor meer informatie en direct contact met Bas kan je het beste gebruik maken van de neem-contact-op-button.