Huisgenoot

Ikebana - Japanse bloemsierkunst

door Hosen Ikebana Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Dinsdag Dagdeel Avond Datum 14-9-2021 Lestijd 19:00 - 21:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Mariëlle van Strijp
Mariëlle van Strijp
 
Ikebana - Japanse bloemsierkunst
Aan de hand van het curriculum van de Japanse school leert u basisprincipes of gevorderden lessen van de Japanse bloemsierkunst volgens de Sogetsu school. Mariëlle van Strijp, 3e graad ikebana docente, begeleidt tijdens de lesavond zowel beginners als gevorderden.
U werkt aan de hand van het lesboek en met begeleiding van de docente aan een Japanse schikking. U brengt uw eigen materiaal en vaas of schaal mee en maakt in twee uur een schikking die voldoet aan de opdracht. De Japanse bloemsierkunst gebruikt vaak minder bloemen en meer takken van bomen of struiken of mooi bladmateriaal. De typische kenmerken van het materiaal worden onderzocht en tot uitdrukking gebracht. De Sogetsu school is de meest moderne en ook de grootste ikebana school ter wereld en soms kan er ook gebruik gemaakt worden van niet organisch (door de mens gemaakt) materiaal. Kijk op hosenikebana.com voor fotos.
Klik hier voor aanmelden of meer informatie over Hosen Ikebana. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem-contact-op-button.