Huisgenoot

Architectuurgeschiedenis

door Ruud Lammerink Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Middag Datum 30-9-2021 Lestijd 14:00 - 16:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ruud Lammerink
Ruud Lammerink
Huisgenoot Ruud studeerde aan de AKI in Enschede en de Jan van Eijck Academie in Maastricht. Hij geeft cursussen kunst- en architectuurgeschiedenis. Vanaf 2008 zijn musea van Limburg en Brabant zijn lespodia en telt Kunstenarchitectuurgeschiedenis meer dan 250 deelnemers. Ook organiseert hij excursies naar musea en begeleidt Ruud meerdaagse kunstreizen naar Europese steden.
 
SAMEN/WONEN - Geschiedenis van het woongebouw in de 20ste eeuw
Geschiedenis van een beeldbepalende typologie van de 20ste eeuw, verteld aan de hand van de meest excellente voorbeelden die illustreren hoe de inventiviteit bij een moeilijke opgave als deze tot grote hoogte kan leiden.

Hoe werkt het?
De bouw van woongebouwen heeft in de 20ste eeuw een enorme vlucht genomen. Tijd om eens stil te staan bij deze typologie die zowel veel bewonderde als ook verguisde resultaten heeft opgeleverd. Niets moeilijker dan een plek ontwerpen waar men zich met zijn allen en toch ook individueel thuis kan voelen. Zonder aan de mislukkingen voorbij te gaan presenteert de cursus een aantal excellente voorbeelden die illustreren hoe de inventiviteit van architecten bij een moeilijke opgave als deze tot grote hoogte kan stijgen. De gebouwen worden niet alleen in de kader van het oeuvre van de architect besproken maar ook tegen het licht van de maatschappelijke en sociale verandering geplaats. Op deze wijze geeft de cursus, aan de hand van een type gebouw, een fraai overzicht van de beste architectuur van de 20ste eeuw en daarnaast ook inzicht in de samenhang tussen architectuur en cultuur. Een leerzaam verhaal dat u zeker zal inspireren.

Klik hier voor inschrijving en meer informatie over Ruud Lammerink. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem-contact-op-button.