Keramiek - Handvormen | januari 2022

voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Avond Duur 15 lessen Periode 19-1-2022 t/m 18-5-2022 Lestijd 19:30 - 22:00 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Brian Coutinho
Brian Coutinho
 
Keramiek - Handvormen
Keramiek heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige kunstvorm met een enorm scala aan expressiemogelijkheden en manieren van bewerking. Klei is ongelofelijk veelzijdig. Bij handvormen in klei krijg je te maken met technische- en beeldende aspecten. Het met verschillende technieken opbouwen, er een massieve vorm mee creëren of een holle opbouw maken. De docent zal je enthousiasmeren in beide aspecten van het klei boetseren zodat je ook bewust wordt van de associatieve werking van je resultaten.

Hoe werkt het?
De focus van deze cursus ligt vooral op het kleien vanuit je eigen drijfveer, al dan niet intuïtief gedreven, om tot een verhalend kleiwerk te komen. Er wordt aandacht besteed aan het het goed leren kijken, het ontwikkelen van de fantasie en het vormgeven van ideeën. Decoratie- en glazuurmogelijkheden komen uitgebreid aan bod. We beschikken over een uitgebreid assortiment aan kant en klare glazuren, onderglazuren en engobes.

De begeleiding is individueel. In deze cursus is het niet mogelijk om op een draaischijf te werken.

De klei en andere materialen die je gebruikt tijdens de cursus zitten in de prijs inbegrepen. Wel komen er extra kosten bij voor het stoken van je werk. Dat is €1,50 per stook per kilo. Je docent kan je precies vertellen hoe het in zijn werk gaat.
Er zijn 4 keramiekovens zodat je nooit lang op je werk hoeft te wachten.