Keramiek | januari 2022

voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Avond Duur 15 lessen Periode 17-1-2022 t/m 23-5-2022 Lestijd 19:30 - 22:00 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Manita Kieft
Manita Kieft
 
Keramiek
Keramiek heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige kunstvorm met een enorm scala aan expressiemogelijkheden en manieren van bewerking. Klei is ongelofelijk veelzijdig. Je kunt ermee draaien, het met verschillende technieken opbouwen, er een massieve vorm mee creëren of een holle opbouw maken. En je kunt klei vormgeven met behulp van een mal.

Hoe werkt het?
In deze cursus leer je al doende diverse keramische technieken, waarmee je een eigen of gezamenlijk gekozen thema kunt gaan verbeelden. Naast de technische kant wordt aandacht besteed aan het het goed leren kijken, het ontwikkelen van de fantasie en het vormgeven van ideeën. Decoratie- en glazuurmogelijkheden komen uitgebreid aan bod. We beschikken over een uitgebreid assortiment aan kant en klare glazuren, onderglazuren en engobes.
De begeleiding is individueel.

De klei en andere materialen die je gebruikt tijdens de cursus zitten in de prijs inbegrepen. Wel komen er extra kosten bij voor het stoken van je werk. Dat is €1,50 per stook per kilo. Je docent kan je precies vertellen hoe het in zijn werk gaat.
We beschikken over een draailokaal met 12 draaischijven en een goed geoutilleerd en ruim handvormlokaal. Er zijn 4 keramiekovens zodat je nooit lang op je werk hoeft te wachten.