Botanisch tekenen | April 2022

voor volwassenen Inschrijven Ik heb een vraag
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Middag Duur 10 lessen Periode 4-4-2022 t/m 27-6-2022 Lestijd 13:30 - 16:00 (150 min) Prijs € 225,00 Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Heb je al een account?

Log dan hier in:


E-mailadres of wachtwoord is incorrect.
Wachtwoord vergeten

Heb je nog geen account?

Registreer je dan hier:

Inschrijven

  • De cursus start bij voldoende deelnemers;
  • Na ontvangst van de inschrijving wordt dit schriftelijk bevestigd op het e-mailadres van de cursist;
  • Bij betaling op rekening wordt de factuur na aanvang van de cursus verstuurd naar het e-mailadres betalingsplichtige.

Gegevens betalingsplichtige

Voer een geldige datum in.
Voer een geldig huisnummer in.

Gegevens cursist

Voer een geldige datum in.
*Let op: alle inhoudelijke cursusinformatie gaat alleen naar dit e-mailadres.
Factuur zal worden verzonden naar het e-mailadres van de betalingsplichtige.


Ik heb een vraag

Wil je graag meer weten over bijvoorbeeld inschrijven, betalen of het volgen van een kennismakingsles? Klik dan hier voor de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


 Sandra Klaassen
Sandra Klaassen
Sandra is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving ('s- Hertogenbosch). Sinds haar academietijd is Sandra zich gaan toeleggen op het illustreren van kinderboeken. Inmiddels is zij een gevestigde en veel gepubliceerde illustrator. Zij kreeg verschillende keren de 'Pluim van de Maand'. Haar werk wordt in meerdere landen erkend.
 
Botanisch tekenen
Het verbeelden van flora en fauna kent een zeer lange rijke geschiedenis en tot op de dag van vandaag is de natuur een grote inspiratiebron voor kunstenaars en vele kunstuitingen. Botanisch en Natuurhistorisch tekenen is het esthetisch weergeven van flora en fauna. Deze tekeningen laten de accurate kenmerken zien die typerend zijn voor het betreffende onderwerp.

Hoe werkt het?
In deze cursus leer je onder professionele begeleiding hoe een natuurgetrouwe tekening van een bloem, plant of ander natuurlijk element -bijv. schelp, veer- tot stand laat komen. Er komen verschillende activiteiten aan bod zoals nauwkeurig observeren, schetsen, compositie, lichtval, kleurenleer, structuur en textuur. Ook maak je kennis met het gebruik van (kleur) potlood, aquarelverf, pen, inkt en pastelkrijt. Niet het weidse landschap maar elementen uit de natuur dicht om ons heen staan centraal in deze cursus 'puur natuur'.
Er wordt door Sandra veel aandacht gegeven aan kijken, ontdekken en tekenen. Zoals Sir David Attenborough zei "Het is onmogelijk om een goede tekening te maken als je geen kennis hebt van je onderwerp". Laat je inspireren door de fascinerende wereld van de natuur en leer hoe je je artistieke vaardigheden hierin verder kunt ontwikkelen. Kennis van tekenen is een voordeel maar geen voorwaarde om deel te nemen aan deze boeiende cursus. Sandra gaat uit van ieders persoonlijke vaardigheden en mogelijkheden. Enthousiasme en plezier in tekenen is het belangrijkste!
Materiaalkosten zijn inbegrepen in de cursusprijs.