Van schets tot schilderijĀ | januari 2022

Voor volwassenen Vol, neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Avond Duur 15 lessen Periode 20-1-2022 t/m 19-5-2022 Lestijd 20:00 - 22:30 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Janus Metsaars
Janus Metsaars
 
Van Schets tot Schilderij
Een cursus voor iedereen die graag wil tekenen en schilderen. Voor de beginners is er ruimte om hun talenten te ontdekken. Voor de gevorderden is er de mogelijkheid om hun talenten te ontplooien.

Hoe werkt het?
Bijna elk kunstwerk begint als schets van potlood of houtskool op papier. Vanzelfsprekend vormt schetsen dan ook het vertrekpunt van deze cursus, want door te schetsen onderzoek je snel een onderwerp. Je zet een compositie op en schept met behulp van licht en donker de illusie van ruimte. Met deze vaardigheden ga je vervolgens aan de slag met acrylverf. Bij het maken van je schilderij zijn de belangrijkste aandachtspunten: het materiaal leren kennen en kleuren mengen. Je maakt kennis met verschillende mogelijkheden. Daarom werken we zowel naar de waarneming, als naar foto.
Naast groepsopdrachten is het mogelijk om te werken aan een zelf aangedragen thema. Iedere deelnemer wordt persoonlijk begeleidt in gerichte opdrachten waarbij de rijke geschiedenis van teken en schilderkunst als uitgangspunt dient. Als het moment rijp is, kan je een traject afleggen met eigen opdrachten en aandachtspunten.

Materiaalkosten zijn inbegrepen in de cursusprijs.