Keramiek - Boetseren en Glazuren | november 2020

Voor Volwassenen Inschrijven Ik heb een vraag
Leeftijd Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Avond Duur 6 lessen Periode 4-11-2020 t/m 9-12-2020 Lestijd 19:30 - 22:00 (150 min) Prijs € 115,00 Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Heb je al een account?

Log dan hier in:


E-mailadres of wachtwoord is incorrect.
Wachtwoord vergeten

Heb je nog geen account?

Registreer je dan hier:

Inschrijven

  • De cursus start bij voldoende deelnemers;
  • Na ontvangst van de inschrijving wordt dit schriftelijk bevestigd op het e-mailadres van de cursist;
  • Bij betaling op rekening wordt de factuur na aanvang van de cursus verstuurd naar het e-mailadres betalingsplichtige.

Gegevens betalingsplichtige

Voer een geldige datum in.
Voer een geldig huisnummer in.

Gegevens cursist

Voer een geldige datum in.
*Let op: alle inhoudelijke cursusinformatie gaat alleen naar dit e-mailadres.
Factuur zal worden verzonden naar het e-mailadres van de betalingsplichtige.


Ik heb een vraag

Wil je graag meer weten over bijvoorbeeld inschrijven, betalen of het volgen van een kennismakingsles? Klik dan hier voor de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


 Brian Coutinho
Brian Coutinho
false
 
Keramiek - Boetseren en Glazuren
Voor het boetseren in klei krijg je te maken met technische- en beeldende aspecten. De focus van deze cursus ligt vooral op het kleien vanuit je eigen drijfveer, al dan niet intuïtief gedreven, om tot een verhalend kleiwerk te komen. Het verhalend werken kan ook aanwezig zijn in figuratieve elementen in je werk maar ook in de glazuurtoepassing. De docent zal je enthousiasmeren in beide aspecten van het klei boetseren zodat je ook bewust wordt van de associatieve werking van je resultaten.

Hoe werkt het?
Bij deze specifieke cursus vorm je een spanningsveld tussen intuïtie en precisie. Beelden en emoties in keramische objecten met gedetailleerde lijntekeningen in glazuur verwerken. De levendigheid druk je uit in materialen die vrij rigide zijn: porselein, steengoed en aardewerk, soms aangevuld met andere materialen. Elk object ontstaat in verschillende fasen, dat brengt een dubbele gelaagdheid met zich mee: één van materiële totstandkoming en één van betekenisgeving.
De begeleiding is individueel.

De klei en andere materialen die je gebruikt tijdens de cursus zitten in de prijs inbegrepen. Wel komen er extra kosten bij voor het stoken van je werk. Dat is €1,50 per stook per kilo. Je docent kan je precies vertellen hoe het in zijn werk gaat.
Er zijn 4 keramiekovens zodat je nooit lang op je werk hoeft te wachten.
"