Huisgenoot

Ken je Klassiekers

Door LIEVE Theaterlessen en Regie Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Avond Datum 7-9-2020 Lestijd 19:45 - 22:15 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Lieve van Tuijl
Lieve van Tuijl
false
 
Ken je Klassiekers
In dit project gaan we spelen met theaterteksten van alle tijden. Moderne schrijvers komen langs (Enne Koens, Oscar van Woensel), maar ook "de klassiekers" zoals Shakespeare, Molière en zelfs Sophocles behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk spelen we deze schrijvers niet in het Oud-Engels of Grieks maar in mooie, speelbare, vertalingen. Je kruipt in de rol van MacBeth, Kreon of in die van zijn listige knecht en ontdekt dat eeuwenoude verhalen vaak verrassend actueel blijken te zijn.

Hoe werkt het?
De kunst is steeds: hoe krijg je als speler een tekst -jong of oud- tot leven gewekt en zodanig gespeeld dat je je publiek ermee kunt raken, vermaken, ontroeren. Dat ga je onderzoeken en ervaren. In 9 repetities gaan we om de tafel maar vooral veel de vloer op om te lezen, te begrijpen en te spelen. Uitproberen, onderzoeken en keuzes maken om zo te komen tot een collage van spannende scènes, gespeeld op het scherpst van de snede. Op een nader te bepalen moment presenteren we die scènes aan ons publiek in de vorm van een korte voorstelling.
Voor wie: dit project is bedoeld voor spelers met enige spel- en podiumervaring. Het is belangrijk dat je (bijna) iedere week aanwezig kunt zijn, omdat je medespelers van jou afhankelijk zijn bij het repeteren van de scènes. Ook moet je bereid zijn om buiten de repetities om je tekst te leren van de scène of scènes waar je in speelt (wees niet bang voor de hoeveelheid tekst, die bepaal je grotendeels zelf.).
Duur: Negen avonden van 19.45 tot 22.15 uur, plus een presentatie.


Klik hier voor meer informatie over LIEVE Theater en Regie. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem-contact-op-button.

Update maatregelen bij Huis73

Momenteel worden onze cursussen & workshops online gegeven of is de startdatum naar een later moment verplaatst. Inschrijven is gewoon mogelijk. Heb je al ingeschreven? Dan houden we je automatisch op de hoogte.