Huisgenoot

Ikebana - Japanse bloemsierkunst

door Hosen Ikebana Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Dinsdag Dagdeel Avond Datum 29-9-2020 Lestijd 19:30 - 21:30 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Mariëlle van Strijp
Mariëlle van Strijp
false
 
Ikebana - Japanse bloemsierkunst
De Japanse bloemsierkunst is in principe gebaseerd op Hemel-, Mens- en Aardelijnen die in verhoudingen tot elkaar samen een klein en vergankelijk natuurlijk kunstwerk maken. Er worden naast bloemen ook meestal takken en soms zelfs alleen bladeren gebruikt. Het verse materiaal kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld uitgebloeid, gedroogd of door mensen gemaakt materiaal om de schoonheid van de natuur in al zijn facetten tot uitdrukking te brengen .

Hoe werkt het?
De lessen zijn opgebouwd volgens het Sogetsu curriculum.
Bij aanvang of op verzoek vóór aanvang van de lessen krijgt de cursist een geïllustreerde syllabus met daarin omschrijvingen van de lessen en de gebruikte materialen. Per les brengt de cursist een vaas of schaal mee en zelf gekozen groenmateriaal waarmee de betreffende les gemaakt kan worden. De docente begeleidt de cursisten in de gebruikte technieken en de specifieke Japanse vormentaal. Na de les worden de schikkingen besproken en gefotografeerd. Nieuwe cursisten krijgen tijdens de les een parallel programma met beginners-instructies .
Zes dinsdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Lesdata: 29 september; 13 en 27 oktober; 10 en 24 november; 8 december 2020. Kosten € 115,- exclusief te gebruiken materialen.

Klik hier voor aanmelden of meer informatie over Hosen Ikebana. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem-contact-op-button.

Update maatregelen bij Huis73

Momenteel worden onze cursussen & workshops online gegeven of is de startdatum naar een later moment verplaatst. Inschrijven is gewoon mogelijk. Heb je al ingeschreven? Dan houden we je automatisch op de hoogte.